|
Niedokończone ulice na ZG |
| Autor |
Wiadomość |
prezes2005
|
Wysłany: 25-10-2009, 11:13
|
|
|
| zielony gród tylko rości pretensje;) |
|
|
|
 |
msliwinski
Wiek: 33 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 67 Skąd: zielony gród
|
Wysłany: 25-10-2009, 16:40
|
|
|
| dariusz napisał/a: | panie msliwinski,
no to będziesz się musiał się przeprowadzić do Szczecinka a jeśli tam nadal coś innego nie będzie Tobie odpowiadać to pozostanie tobie tylko Nowy Jork ( w Ameryce ). |
kolego dariuszu,
podałem przykład, genezę i tłumaczenie czemu tak jest jak jest. czy mi się to podoba, że w takim a nie innym trybie powstają poznańskie i podpoznańskie osiedla? pewnie wolałbym tryb z pełną infrastrukturą i gotową działką, ale rozumiem jakie są realia i je akceptuję. Inaczej nie kupiłbym domu na ZG...
jakbym chciał mieszkać w Szczecinku to bym tam mieszkał, jakbym chciał mieszkać w NYC to bym tam mieszkał. Sądzę, że dalsza dyskusja na ten temat, nie ma sensu. |
| Ostatnio zmieniony przez msliwinski 25-10-2009, 16:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kartezjusz

|
Wysłany: 26-10-2009, 08:11
|
|
|
| prezes2005 napisał/a: | | zielony gród tylko rości pretensje;) |
Skoro są powody to chyba to stanowisko jest w pelni uzasadnione. czyz nie? |
_________________ J'ai une ame solitaire |
|
|
|
 |
prezes2005
|
Wysłany: 26-10-2009, 09:17
|
|
|
| Kartezjusz napisał/a: | | prezes2005 napisał/a: | | zielony gród tylko rości pretensje;) |
Skoro są powody to chyba to stanowisko jest w pelni uzasadnione. czyz nie? |
u nich wszystko jest uzasadnione, wiem jakie problemy robią w podstawówce w tp , w gminie i wogóle masakra, z nimi sie dogadac to tak jak odwiedzić putina |
|
|
|
 |
dariusz

|
Wysłany: 26-10-2009, 14:57
|
|
|
tytuł tego tematu brzmi ; Niedokończone ulice na ZG .
a teraz najciekawsze pytanie . przez kogo niedokończone ?
|
|
 |
analfabeta

Wiek: 41 Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 232 Skąd: Tarnowo Podgórne
|
Wysłany: 27-10-2009, 21:45
|
|
|
| Przez gminę zapewne - a gmina uważa, że przez inwestora... dwa pierwsze posty tego tematu wyjaśnią wsio :P |
|
 |
Kartezjusz

|
Wysłany: 28-10-2009, 09:45
|
|
|
pierwsze, ze wykonawca mial zrobic drogi ale sie z tego nie wywiazal
drugie, ze gmina traktuje zg jako enklawe spokoju i sie za pomoca grodu reklamuje w mediach, ale rece umywa od dokonczenia tego co nie zostalo ukonczone.
trzecie - wszystko zostalo powiedziane w 1 i 2 pkt. :] |
|
|
|
 |
prezes2005
|
Wysłany: 28-10-2009, 16:16
|
|
|
| co ma gmina do ZG, kupili grunt i niech robią co chca;) to jest inwestor i jego kwestia |
|
|
|
 |
Tomek
Wiek: 33 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 40 Skąd: Tarnowo Podgorne
|
Wysłany: 02-12-2009, 19:12
|
|
|
| Skoro Gmina - jak twierdzi - zobowiązała inwestora do zrobienia drogi, to czemu go z tego nie rozliczyła! Teraz drogi nie ma i koniec koncow zrobi ja gmina, chocby za 20 lat. Nie ma winnych, nie ma drogi, czeski film - mialo byc tu tak pieknie a wyszło jak zawsze. |
_________________ Tomek |
|
|
|
 |
gochaijuż
|
Wysłany: 12-02-2010, 21:07
|
|
|
poczekamy -zobaczymy
to będzie pięęęęęęęękny widok!
droga będzie prościutka jak nic |
_________________ ♥♥♥♥♥ gochaijuż ♥♥♥♥♥
 |
|
|
|
 |
msliwinski
Wiek: 33 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 67 Skąd: zielony gród
|
Wysłany: 17-02-2010, 15:43
|
|
|
wg sąsiadki dokumentacja na żonkilową i nasturcjową została zakończona - czyżbyśmy zobaczyli na wiosnę/lato buldożery lub przynajmniej ludków układających kostkę?
czas pokaże...
tymczasem życzę wszystkim szybkiego opuszczenia naszego osiedla przez zimę... |
|
|
|
 |
santino
|
Wysłany: 16-05-2010, 23:56
|
|
|
| msliwinski napisał/a: | wg sąsiadki dokumentacja na żonkilową i nasturcjową została zakończona - czyżbyśmy zobaczyli na wiosnę/lato buldożery lub przynajmniej ludków układających kostkę?
czas pokaże...
tymczasem życzę wszystkim szybkiego opuszczenia naszego osiedla przez zimę... |
Witam po dłuższej przerwie.
Dokumentacja skończona owszem, ale do wykonania nawierzchni daleko.
Ot poleży w szafie i za dwa lata będzie można zlecić aktualizację. Taka praktyka to norma.
Chyba, że ktoś się upomni...w końcu to rok wyborów.
Osoby zainteresowane pomocą przy zbieraniu podpisów pod wnioskiem (w tym tygodniu - ul. Nasturcjowa +Podkowa, Żonkilowa, Przebiśniegowa) proszę o kontakt.
Pozdrawiam
[ Dodano: 17-05-2010, 01:23 ]
I jeszcze jedna prośba: osoby posiadające kopie wszelkich petycji, próśb i wniosków o uregulowanie spraw związanych z w/w ulicami kierowanymi do UG a także dokumentacji fotograficznych stanu tych ulic w różnych porach roku, również proszę o kontakt.
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez santino 16-05-2010, 23:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 25-07-2010, 23:16
|
|
|
| Po małej burzy, okazuje sie, ze powizorycznie ułozona z plyt ulica Sasankowa stanowi doskonala rynnę w kierunku mojej posesji. Cala woda splywa mi do ogrodka. (wczesniej wsiakala w nieutwardzona doge), na tyle groznie ze zaczalem sie martwic, czy mi do chaty nie wplynie przy duzej burzy. I jak tu nie narzekac na drogi. Zrobilem zdjecia i bede nekal gminę pismem. Niech poprawiaja prowizorke. |
|
|
|
 |
Kartezjusz

|
Wysłany: 26-07-2010, 11:40
|
|
|
na sasankowej jest w ogole instalacja do deszczówki? pewnie nie ma... to marne twoje starania póki sie za ulice porządnie nie wezmą.
god bless. |
|
|
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 29-07-2010, 09:40
|
|
|
| Otórz to nie ma instalacji i nie było nigdy. Układając prowizorycznie płyty betonowe podniesiono poziom drogi i teraz wszystko do mnie spływa na posesję zalewając ogrodek i podchodząc pod drzwi balkonowe. Wczesniej tego nie było gdyz poziomy byly zblizone no i nieutwardzona droga odbierała czesc wody. Niech to poprawiaja, bo w tej chwili po ich partackiej robocie zalewają mnie. |
|
|
|
 |
|
|